Stadsdorpen

Monitor Amsterdamse Stadsdorpen 2020

Hieronder zie je een samenvatting van de kerngegevens van alle stadsdorpen in Amsterdam en omgeving. De informatie is gebaseerd op een breed onderzoek naar de stand van zaken van de stadsdorpen gehouden in het voorjaar van 2020. Je kunt deze monitor ook downloaden.

Infographic 2020

Kaart met alle stadsdorpen

Op onderstaande kaart zie je de ligging van alle stadsdorpen in Amsterdam en omstreken. Als je op het blauwe icoon klikt van het betreffende stadsdorp worden enkele basisgegevens zichtbaar. En je kunt doorklikken naar de website het betreffende stadsdorp.

Hieronder vind je een overzicht van alle stadsdorpen in en om Amsterdam. De stadsdorpen die een plaatje van een appel voeren zijn nog zo nieuw, dat ze nog niet rechtstreeks benaderd kunnen worden. Je kunt contact opnemen met info@netwerkamsterdamsestadsdorpen.nl en dan sturen wij je bericht door naar de initiatiefnemers.

Stadsdorp De Pijp

Werkgebied

De Pijp. Begrenzing: Stadhouderskade, Amstel, Jozef Israelskade, Boerenwetering

DoelgroepAlle, maar met name oudere bewoners van De Pijp.
Lees meer

Stadsdorp Olympia

logo olympia
Werkgebied

Ons stadsdorp grenst aan 3 zijden aan water: het Zuider Amstelkanaal, de Stadiongracht en het Noorder Amstelkanaal; dan loopt de grens over het Olympiaplein en de Parnassusweg.
Anders gezegd, de gehele Stadionbuurt met als wijken: de Marathonbuurt, de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt en het Olympisch Kwartier.
We nemen ook leden aan uit de Bertelmanplein-buurt en het Karperstraat-buurtje.

Lees meer

Stadsdorp Rivierenbuurt

Werkgebied

noordzijde: Amstelkanaal, westzijde: Boerenwetering; oostzijde: Amstel; zuidzijde: ringweg
Zuid en Gaasterlandpad en Zuidelijke wandelweg.

Lees meer

Stadsdorp Zuid

Werkgebied

Apollobuurt; Prinses Irenebuurt; Zuidas

DoelgroepSenioren - ruwe leeftijdsgrens vanaf ca 55 jaar
Lees meer