Nieuws

Nieuwe kaart met stadsdorpen

In 2024 vindt het Grote Praktijk Onderzoek onder stadsdorpen plaats. De eerste fase is inmiddels afgerond. Dit feitenonderzoek heeft al veel informatie opgeleverd over wat stadsdorpen doen en hoe ze zijn georganiseerd. In de zomer volgt fase 2 waarin we in gesprek gaan met alle stadsdorpen die willen meewerken om de resultaten uit het onderzoek verder te verdiepen en te onderzoeken welke plannen stadsdorpen hebben voor de toekomst. Fase 1 heeft een kaart opgeleverd waarin je kunt zien in welke delen van Amsterdam er geografisch gezien stadsdorpen zijn. Zo’n grafisch overzicht was er nog niet eerder. Je kunt de kaart hieronder ook downloaden voor eigen gebruik.

Lees verderNieuwe kaart met stadsdorpen

Geslaagde jubileumbijeenkomst

Op vrijdag 24 mei vierden we het 10-jarig jubileum van het Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen in de prachtige Keizersgrachtkerk. Met ruim 75 stadsdorpers uit 26 stadsdorpen keken we terug en vooruit. Wethouder Alexander Scholtes hield een toespraak en feliciteerde het Netwerk en alle stadsdorpen met de behaalde resultaten. Hij sprak de hoop uit dat er nog meer stadsdorpen gaan bijkomen de komende jaren. “Stadsdorpen zijn een mooi voorbeeld van een initiatief dat niet vanuit de overheid of vanuit de markt komt, maar door inwoners van de stad zelf is opgezet. Dat kunnen we in de stad goed gebruiken!” We namen afscheid van Jacques Allegro als CoCo-lid, kregen een tussenstand van het Grote Praktijk Onderzoek onder stadsdorpen, speelden de stadsdorp quiz en stonden stil bij wat er op stapel staat voor de rest van 2024. We sloten de bijeenkomst af met een heerlijk mediterraans buffet.

Lees verderGeslaagde jubileumbijeenkomst

24 mei 2024: Jubileum

Op vrijdag 24 mei 2024 vieren we dat het Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen (ruim) 10 jaar bestaat. Alle stadsdorpen zijn uitgenodigd voor een feestelijk programma. Daarin een terugblik, een stadsdorp Quiz, een afscheidsinterview met Jacques Allegro en een speech van wethouder Alexander Scholtes van de gemeente Amsterdam.

Lees verder24 mei 2024: Jubileum

Nieuw CoCo-lid: Margot Ruijters

We zijn blij dat Margot Ruijters de CoCo komt versterken per 15 mei 2024. Zij is actief in haar stadsdorp Doe JeMee op IJburg en zodoende kende zij het Netwerk al. Na een tijdje te hebben meegelopen, waren we van beide kanten enthousiast. Welkom Margot! Meer over Margot In Valkenburg geboren in 1959. Psychologie gestudeerd in Nijmegen en sedert 20 jaar woonachtig op IJburg Amsterdam. Bij diverse grote bedrijven gewerkt als adviseur en trainer en de laatste 20 jaar als zelfstandig ondernemer. Ik heb me altijd ingezet voor Duurzame Inzetbaarheid van werknemers ; met plezier, vitaal en bekwaam je werk kunnen blijven doen.  In de voorbereiding op mijn pensioen, heb ik 2 jaar geleden een nieuwe uitdaging opgepakt nl. Het opzetten van IJburg Doe je Mee.  Als bewonersinitiatief zet ik me nu als vrijwilliger samen met een aantal Ijburgers in, om te zorgen ‘dat we niet alleen langer leven maar ook meer…

Lees verderNieuw CoCo-lid: Margot Ruijters