Nieuws

Whats-App experiment

We willen graag testen of het zinvol om digitale middelen in te zetten om de communicatie tussen stadsdorpen onderling en met de CoCo makkelijker te maken. We hebben een kleine groep testers gevonden die mee wil uitzoeken of de nieuwe Communities-functie van WhatsApp een aanwinst is of niet. Op dit moment wordt er gebruik van gemaakt en we hopen tegen de zomer voldoende te weten om te beslissen of dit een systeem is dat we met alle stadsdorpen willen gaan gebruiken. Wil je meer weten of nog deelnemen aan de testgroep? Laat het ons dan weten en mail aan info@netwerkamsterdamsestadsdorpen.nl

Lees verder

Will Weerkamp wordt CoCo-lid

We zijn verheugd te melden dat per 1 januari Will Weerkamp lid is geworden van de CoCo. Hij heeft, zoals gebruikelijk, een aantal maanden meegelopen om zich te oriënteren. Will woont in het centrum en is betrokken bij stadsdorp Buurt7. We heten Will van harte welkom en zijn blij dat hij de CoCo en het Netwerk komt versterken.

Lees verder

Amsterdamse fondsen op een rij

Bij welke fondsen kun je terecht als je een mooi idee hebt voor de buurt, een project op wilt zetten voor jongeren om werk te vinden, een plek voor daklozen wilt realiseren? De VCA heeft 7 fondsen en 2 subsidies die speciaal Amsterdamse vrijwilligersprojecten financieren voor je op een rij gezet. En nog een rijtje met landelijke fondsen als toegift. Hier staan ze!

Lees verder

Verslag conferentie Wonen Nu en Later

Op 14 november 2022 organiseerde Stadsdorp VondelHelmers een Conferentie over Wonen. Hieraan ging een onderzoek in de buurt vooraf. Op 14 november zijn bewoners in gesprek gegaan met een groot aantal experts en externe partijen.Algeheel doel van de conferentie was ideeën en inspiratie op te doen over de vraag: Hoe maken weonze buurt levensloopbestendig? Aan zes tafels werden zes onderwerpen besproken, die samenantwoord geven op deze vraag, zowel wat betreft wonen als zorg en welzijn. Je kunt het hele rapport hier lezen.

Lees verder

Bestuurders nu ook verzekerd

Vanaf 1 januari 2023  ben je als vrijwilliger, wanneer je een functie vervult  als bestuurder, commissaris of toezichthouder van een rechtspersoon (stichting of vereniging) in de gemeente Amsterdam, automatisch verzekerd onder de Amsterdamse Vrijwilligers Verzekering (AVV). Met deze uitbreiding van de AVV worden de financiële risico’s van bestuurders afgedekt, wanneer zij persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor onbehoorlijk of onzorgvuldig uitvoeren van hun taken, waardoor er onrechtmatigheden binnen de organisatie hebben kunnen plaatsvinden. Meer weten? Lees dan verder.

Lees verder

Artikel over het Netwerk verschenen!

In september 2022 is een boekje verschenen van de Initiatievenpers, waarin verhalen zijn verzameld van initiatienemers in Amsterdam. Daar is het Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen er één van. Je kunt het interview dat we gaven nalezen in het volgende artikel:

Lees verder