Wie is Hans Steenvoorden?

Vanaf de zomer is Hans Steenvoorden toegtreden tot de CoCo, de Coördinatiecommissie van het Netwerk. Hieronder kun je meer lezen over wie hij is.

foto hans juli 2022 door jess

Hans Steenvoorden

Geboren:                          15 februari 1947 in Bussum

Burgerlijke staat:             gehuwd

Woont in de wijk             Elsrijk in Amstelveen

Opleiding:                         Bedrijfssociologie VU

Werkte als onderzoeker bij Sociale Geneeskunde (Vu), als leraar HBOV en faculteitsdirecteur bij de  Hogeschool Inholland en als innovatie manager bij de HVA.

Vrijwilligers activiteiten

Penningmeester Bestuur Stichting Computerclubhuis Amsterdam 2000-2004

Voorzitter PvdA Amstelveen 2000-2006

Penningmeester Zeilvereniging De Zeevang Edam 2007-2013

Voorzitter Stadsdorp Elsrijk 2014-2021

Penningmeester Stadsdorp2021-2022

Vrije tijd:

wandelen, tuinieren, zeilen en  op kleinkinderen  passen.

Met veel meer tijd als pensionado ben ik vanaf 2013 betrokken bij de oprichting van Stadsdorp Elsrijk. Uit de resultaten van 5 straat conferenties in 2013 en kozen uiteindelijk 120 bewoners voor 20 activiteiten die we voortaan clubs noemden.. Na 10 jaar zijn er nog steeds 20 clubs waaronder bijvoorbeeld  4  leesclubs, een schrijfclub ,  een natuurclub en een bridgeclub . Veel buurtjes organiseren zelf activiteiten zoals barbecues  de we sponseren. Daarnaast hebben we ons openluchttheater gerenoveerd zodat onze (slaap)wijk  een  centrum heeft waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

 In 2018 zijn we een ‘right to challenge aangegaan’, met de welzijnsorganisatie en de gemeente met als resultaat dat de subsidie voor onze eigen wijkcoach en sociaal beheerder niet naar de welzijnsorganisatie maar rechtstreeks naar ons gaat. Vier jaar gelden namen wij ons eigen buurthuis in gebruik. We hebben een nieuwsbrief , die maandelijks naar 900 bewoners wordt gestuurd en eens in de 3 maanden geven wij een papieren wijkkrant uit.

Deel in je netwerk