Kennisbank

2020 – Kenniskring zorg en wonen – wat en hoe

Wat doet de kenniskring zorg en wonen?

Amsterdam vergrijst, de meeste Stadsdorpen krijgen in hun naaste omgeving te maken met de thema’s “zorg en wonen”. De Kenniskring Zorg en Wonen van de Amsterdamse stadsdorpen is ontstaan om kennis en kunde te bundelen op deze maatschappelijke thema’s. De drijvende kracht is de nadruk op langer zelfstandig wonen in een maatschappij waar onderlinge hulp een belangrijk uitgangspunt is geworden.

Stadsdorpen komen in aanraking met praktische vragen van deelnemers rond zorg en wonen. Zij willen elkaar daarin versterken om oplossingen te vinden. Veel Stadsdorpen hebben langer zelfstandig wonen al als thema. Wij zien door de jaren heen dat de interesse in het onderwerp ook bij andere Stadsdorpen meer en meer toeneemt.

De kenniskring biedt een platform om ervaringen uit te wisselen, om nieuwe ideeën uit te denken en om die soms in projecten te realiseren. Wij zijn gesprekspartner voor de gemeente en andere professionals, waarbij we hen het ervaringsperspectief bieden van een buurt/bewonersorganisatie.

Geïnteresseerd in de actualiteit?

De Kenniskring Zorg en Wonen van de Amsterdamse Stadsdorpen maakt een periodieke nieuwsbrief voor Stadsdorpers en alle geïnteresseerden. Waarom: om te laten weten welke onderwerpen en thema’s rond zorg en wonen er in de Kenniskring aan de orde komen. We willen graag onze ervaring en kennis delen. Door te klikken op deze uitgelichte tekst kunt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van de Kenniskring Zorg en Wonen. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer vier keer per jaar.

Als u geïnteresseerd bent in de kenniskring of mee wilt doen, kunt u dat laten weten via  kenniskringzorg.en.wonen@gmail.com . Wij stellen ook uw opmerkingen en suggesties op prijs.