Inventarisatie training 2024

Tijdens de Rondetafelgesprekken eind 2023 hebben we aan alle deelnemers gevraagd welke onderwerpen van hen betreft bovenaan hun verlanglijst staan als het gaat om trainingen en workshops.

open training

De uitkomst was behoorlijk divers, maar een aantal onderwerpen kwam duidelijk terug als rode draad. Tenminste 8 stadsdorpen gaven aan aan deze onderwerpen behoefte te hebben qua training en workshops:

  • Communicatie: website en social media, hoe pak je dat slim aan?
  • Aanwas: Hoe vind ik mensen in de buurt die zich willen aansluiten? Hoe spreek ik jongeren aan? Hoe verjong ik? Naast het vinden van mensen, die zich willen aansluiten bij stadsdorpen, óók leden van stadsdorpen activeren om bestuursleden te vinden.
  • Besturen: Hoe vind ik goeie bestuurders en hoe leid ik die op?
  • Sterkte/zwakte en ontwikkeling van mijn stadsdorp: Een analyse maken van hoe we er voor staan en daaraan een actieplan koppelen
  • Activering: Hoe activeer ik bestaande leden? Hoe zorg ik ervoor dat mensen zelf (gaan) organiseren en niet consumeren?

Deze onderwerpen zijn dus onze leiddraad voor het opzetten van de trainingen in 2024, waarvoor we inmiddels subsidie hebben ontvangen.

Deel in je netwerk