Kennisbank

Nieuwsbrief maken voor je stadsdorp

Alle stadsdorpen hebben een nieuwsbrief. Dat is niet zo gek, want een nieuwsbrief brengt je stadsdorp actief onder de aandacht. En in communicatie is herhaling een belangrijk aspect. Een website is handig als informatiebron, maar die moet je wel zelf opzoeken. Een nieuwsbrief komt (steeds opnieuw) in je mailbox en trekt zo je aandacht.

Een nieuwsbrief maken; hoe doe je dat?

Alle nieuwsbrieven worden per mail verstuurd. Je kunt dat op meerdere manieren doen. Essentieel is wel dat je emailadressen hebt van geïnteresseerden, anders kun je ze niet bereiken.

Er zijn meerdere mogelijkheden:

  1. Het eenvoudigst is de nieuwsbrief als een mail versturen, al dan niet met afbeeldingen of foto’s erbij.
  2. Je kunt er ook voor kiezen om je nieuwsbrief op te maken als een document (in Word of PDF). Mensen kunnen het document dan zelf openen, lezen en eventueel printen. Het voordeel van een PDF is dat je opmaak behouden blijft op elke computer, tablet of telefoon. Je lay-out en plaatjes zien er dan overal netjes uit. Dat is aantrekkelijker om te lezen dan tekst die door elkaar loopt.
  3. Je kunt er ook voor kiezen een nieuwsbrief programma te gebruiken. Dat biedt je de meeste mogelijkheden en kan gratis. Het vergt wel meer inwerktijd; je moet je er echt even in verdiepen hoe zo’n programma werkt. Het meest gebruikte programma heet LaPosta. Dat is een Nederlands nieuwsbriefprogramma, dat je tot 2000 abonnees gratis kunt gebruiken. Meer info op: www.laposta.nl Als je behoefte aan ondersteuning bij het gebruik van dit programma hebt, laat het ons dan weten. Bij voldoende belangstelling organiseren we dan een korte cursus hoe je LaPosta kunt gebruiken. Mail ons dan op het emailadres: info@netwerkamsterdamsestadsdorpen.nl

Bekijk eens een paar nieuwsbrieven van andere stadsdorpen. Dat brengt je wellicht op ideeën! Vaak kun je de nieuwsbrief vinden op de website van een stadsdorp. En anders is een mailtje zo geschreven.