Stadsdorp Elsrijk

Geschiedenis

Hoe begon het eigenlijk ook allemaal weer ?

Heel eenvoudig, in het voorjaar van 2013: iemand hoorde dat er uilen bij de Kruiskerk zitten en het leek hem leuk daar eens met geïnteresseerden uit de buurt naar op zoek te gaan.
Maar hoe kom je in contact met iemand die dat ook wil?

Er kwam een groepje om daar eens over na te denken. Want het ging natuurlijk niet alleen om die uilen… de één zocht een bridgepartner in de buurt, een ander wilde ’s morgens graag wandelen, maar liever niet alleen, een derde zou het leuk vinden om op zondagmiddag zo rond een uur of vier ergens naar toe te kunnen voor een glaasje en een goed gesprek. Een vierde was net naar een lezing geweest over eigentijds nabuurschap en deelde haar enthousiasme daarover.

Dat werkte en Stadsdorp Elsrijk was geboren.

De volgende stap:
Laagdrempelig, in kleine groepjes praten over je passie in Elsrijk leek ons een goed begin. We vonden zes Elsrijkers bereid om hun huiskamer open te stellen, gespreksleiders om het gesprek te leiden, iemand die flyers wilde maken om in de straten rond te adressen te verspreiden, mensen die de flyers wilden verspreiden… Er blijkt enthousiasme voor Stadsdorp Elsrijk!

Rechtspositie

Stichting

Werkgebied

De grenzen van de Amstelveens wijk Elsrijk zijn: Noord: Bella Donna, Laan Walcheren en de Rembrandtweg
Oost: Beneluxbaan, Zuid: Meester G Groen van Prinstererlaan, Mr. F.A. van Hallweg, West: Zwarte pad en spoor

Doelstelling

Stadsdorp Elsrijk is er voor en door alle inwoners en is volledig onafhankelijk.
In Stadsdorp Elsrijk staat eigentijds nabuurschap centraal. We willen elkaar in ons stadsdorp beter leren kennen, diensten en kennis uitwisselen en activiteiten organiseren. Met elkaar, voor elkaar en buiten de bureaucratische kanalen om.
Hoe ? Dat staat open en we nodigen u van harte uit daarover mee te denken en mee te praten.
In ieder geval zijn er al een aantal initiatieven van start gegaan, die we CLUBS noemen. Op onze website vind je daar veel meer informatie over.

Doelgroep

Alle bewoners van de wijk Elsrijk in Amstelveen